De Crew


Aangenaam, ik ben schipper Jonathan!

Op mijn 18e stapte ik voor het eerst aan boord van de Summertime en sindsdien heb ik het schip nooit meer verlaten. Eerst werkte ik drie jaar lang als matroos en toen werd het al snel duidelijk: ik wilde mijn grote liefde ‘Summertime’ zelf bevaren. In Enkhuizen volgde ik aan de zeevaartschool een opleiding tot schipper. Na het afronden van deze studie stond ik vele jaren achter het roer tot ik in 2019 de kans kreeg om zelf het schip te kopen. Sindsdien zie ik het als mijn grootste uitdaging om gasten een onvergetelijke tijd te bieden. De vrijheid op het water, de ongedwongen sfeer aan boord en het feit dat geen enkele dag hetzelfde is; dat geeft mij energie!
Dit werk geeft me enorm veel plezier, omdat je mensen écht iets kunt meegeven. Zo vinden veel mensen het fantastisch om op het water te zijn en te zeilen, omdat dit voor hen vaak onbekend terrein is. Als schipper en gastheer vind ik het belangrijk om een gezellige en ongedwongen sfeer te creëren. Daarom is er volop ruimte voor leuke activiteiten zoals kanoën, varen met de rubberboot of relaxen in de jacuzzi. Mijn belangrijkste doel? Zorgen dat gasten enthousiast huiswaarts keren en nog jarenlang met plezier op hun verblijf terugkijken!


Enthousiast geworden van Jonathans verhaal en ook de vrijheid op het water ervaren?

Marloes

Marloes zeilt sinds 2016 op traditionele zeilschepen, en heeft ondertussen haar opleiding tot schipper succesvol afgerond. Inmiddels heeft zij haar eigen bedrijf "SAILINGBIRD" opgericht. Daarnaast is zij vaak aan boord te vinden.

Maurice

Maurice heeft in het seizoen 2022 de leiding aan dek. De kampenaar zeilt al sinds kleins af aan regelmatig mee op de Summertime. 

Felix

Felix is de laatste jaren bij ons aan boord geweest als gast en heeft 2020 als maat gewerkt. Wij zijn blij dat hij nog steeds graag bij ons invalt.

Lieuwe

Lieuwe is een echte duizendpoot. Sinds 2015 regelt Lieuwe het reilen en zeilen wat betreft de innerlijke mens aan boord, ook kun je hem soms tegen komen op het voordek, want Lieuwe heeft ook zijn papieren als matroos.

Feline

Feline heeft  in 2018-2019 bij ons aan boord gewerkt als matroos en onze gasten dagelijks een lach op het gezicht bezorgd. Met haar ongecompliceerde manier van omgang zorgde ze voor een goede stemming aan dek en komt ons ook in de aankomende jaren aan boord helpen.

Fabian

Fabian zeilt sinds meerdere jaren op verschillende schepen op de hele wereld. Hij versterkt ons team als co-schipper tijdens drukke perioden.